2020. május 21., csütörtök 12:45

A Magyar Művészeti Akadémia Titkársága közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - MMA kulturális műsorok a helyi televíziók műsorán

        A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) stratégiai partnere a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE). Az egyesület két éve hivatalosan deklarált együttműködés keretében segíti a köztestületet a hazai kultúra népszerűsítésében.
     Az MMA által felajánlott videotartalmakat rendszeresen tűzik műsorukra a tagtelevíziók. A koronavírus-járvány idejére az MMA egyedi műsorcsomagot állított össze a saját gyártású, illetve megrendelésre készített kisfilmjeiből, riportokból, portré- és dokumentumfilmekből a helyi televíziók és közönségük számára.
     Dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára hangsúlyozta: "Ezzel is segítettük a karantén ideje alatt a kulturális tartalmak eljuttatását több mint 100 produkció – rövid-, illetve portréfilm – formájában a HTOE partnerszervezeteken keresztül, mely lánc teljes társadalmi lefedettséget biztosít."
     A HTOE elnöke, Lovass Tibor elmondta, nagyon örül annak, hogy az MMAT munkatársai ebben a nehéz helyzetben is egy működőképes kapcsolat kialakítására és tartalommal való megtöltésre törekszenek. Korábban olyan programok kovácsolták össze a két szervezetet, mint például a Savaria Filmszemlék, és tavaly az MMA székházában, a Pesti Vigadóban ünnepelték a HTOE alakulásának 30. születésnapját is.

     Kiadó: Magyar Művészeti Akadémia Titkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.