2020. május 21., csütörtök 12:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A Magyar Honvédelem Napjára: A kormány azonnal törölje el a katonákat kizsigerelő kormányrendelet és adja vissza a szolgálati nyugdíjat!

        A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes kőkemény ostrom után visszafoglalta Buda várát. A 171 évvel ezelőtti dicső tettre emlékezve ünnepeljük ma a Magyar Honvédelem Napját és egyben köszöntjük a Magyar Honvédség katonáit, civil munkatársait!
     E napon is köszönetet mondunk áldozatvállalásukért és azért az elhivatottságért, amellyel magas szakmai szinten teljesítik feladataikat mind határainkon belül, mind a külföldi missziókban. Az elmúlt évek nehéz körülményei ellenére a Honvédség sikeresen teljesítette egyre sokasodó feladatait, amiért köszönettel tartozunk.
     Éppen ezért elfogadhatatlan, hogy - bár sokan nem tudják - a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva a 120/2020-as számú kormányhatározatával gyakorlatilag teljesen kiszolgáltatottá tette a teljes honvédségi állományt, és elvette tőlük - a sokszor emberfeletti túlszolgálatért járó - eddigi pluszjuttatásaik jó részét.
     Ez beosztástól függően akár havi százezres nagyságrendű pénzelvonással is jár, miközben a kormány propagandagépezete a Honvédségről, mint legstabilabb munkáltatóról harsog. Egyenesen felháborító, hogy míg Németh Szilárd államtitkári fizetése idén 35%-kal nőtt, addig a katonák ezreinél csökkent a ténylegesen kifizetett összeg.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.