2020. május 21., csütörtök 13:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Kásler hazudik - A miniszternek vállalnia kell a felelősséget az ágykiürítésekért!

        Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter tegnap az ország szemébe hazudott, amikor azt mondta, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy kórházi ágyakat kell kiüríteni. Mondja ezt pár héttel azután, hogy konkrétan az ő miniszterei rendeletére ürítettek ki a kórházak 36 ezer ágyat, műtétre váró, ápolásra szoruló betegeket dobtak ki a kórházakból, akik közül több ember napokon belül életét is vesztette az ellátás hiánya miatt. Kásler Miklós a miniszteri rendeletében szó szerint úgy fogalmazott, hogy “elrendelem", ennél egyértelműbb utasítás pedig nem létezik egy miniszternél.
     A Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós vállalja a felelősséget a tetteiért, és ne próbálja meg letagadni a letagadhatatlant! Elég volt abból, hogy a kormány hülyének nézi a magyarokat, vállalják a felelősséget a tetteikért! A DK szerint Kásler szánalmas hazudozása azt jelenti, hogy a kormány tisztában van döntése következményeivel és pontosan tudja, hogy emberi életeket vett el az átgondolatlan, szakmaiatlan és botrányos döntéssel. Európában ilyenkor nem tagadni szoktak, hanem bocsánatot kérni és lemondani. Ezt javasoljuk Kásler Miklósnak is.

Dr. Komáromi Zoltán
a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

https://www.facebook.com/dk365/videos/727091838043935/


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.