2020. május 21., csütörtök 13:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A Demokratikus Koalíció benyújtja a kormány visszavont javaslatát az egyszer használatos műanyagok betiltásáról

        Visszavonta a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslatot. Ez a javaslat tartalmazta az egyes egyszer használatos műanyag eszközök (szívószálak, eldobható evőeszközök, fülpiszkálók) forgalomba hozatalának betiltását.
     A Demokratikus Koalíció szembemegy a kormánnyal, ezért a kormány által visszavont törvényjavaslatot újra benyújtva követeljük, hogy tiltsák be Magyarországon az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalát 20201. január 1-től. Többször bebizonyosodott, hogy az Orbán-rezsimet nem érdekli a környezetvédelem, szabadon pusztítanak fákat, balatoni nádasokat a saját luxus-hobbijaik érdekében, és ők azok, akik kiállnak az unokáinkat is eladósító Paks II. megépítése mellett. Mi, európai magyarok azonban elkötelezett környezetvédő pártként kiállunk a környezetkárosítás ellen, és nem fogjuk hagyni, hogy a kormány szemellenzős hozzáállása miatt továbbra is elborítsa a műanyag-szemét az országot.

Oláh Lajos
a DK országgyűlési képviselője

Rónai Sándor
a DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.