2020. május 21., csütörtök 14:21

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Soros szervezete álhíreket gyárt és hiába reménykedik -  Reagálás a Helsinki Bizottság nyilatkozatára

A Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság egyrészt álhíreket gyárt és hazudik, másrészt hiába reménykedik. A magyar kormány továbbra sem engedi be az illegális bevándorlókat, továbbra is megvédi a határt és továbbra is csak ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására.
     A Helsinki Bizottság álhíreket gyárt és hazudik, amikor a tranzitzóna kapcsán "jogellenes fogvatartásról" beszél, hiszen a tranzitzónákban eddig sem tartott senki senkit jogellenesen fogva.  A tranzitzóna célja épp az volt eddig is, hogy jogszerű lehetőséget adjon a bevándorlóknak a menedékkérelmek beadására, minden menedékkérő oda önként, saját szabad akaratából lépett be és várta a gyorsított menedékkérelmi eljárás végét.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ