2020. május 21., csütörtök 14:28

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Az Állami Számvevőszék támogatja a Demokratikus Koalíciót abban, hogy betartsa a törvényeket, és a DK tagsága számára is átlátható legyen a párt gazdálkodása – Reagálás Sebián-Petrovszki László közleményére

Az Állami Számvevőszék lezárta a Demokratikus Koalíció gazdálkodásának 2017-2018. évekre vonatkozó ellenőrzését. A DK nem igazolta a gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát. Pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

Az ÁSZ célja a DK törvényes gazdálkodásának támogatása, ezáltal pedig a közpénzügyi helyzet javítása.
     A pártnak most a 2020. évre vonatkozó dokumentumokkal kell igazolnia az ÁSZ felé azt, hogy kialakították a törvényes gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ezt megteszik, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, és a párt hozzájuthat a felfüggesztett költségvetési támogatásához.
     Az ÁSZ rágalmazása helyett, a Demokratikus Koalíció minden lehetőséget ragadjon meg annak érdekében, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodjon. Az ÁSZ támogatja a DK-t ebben.

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője

Kiadó: Állami Számvevőszék