2020. május 22., péntek 11:20

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - A Pesti úti és a Kamaraerdei úti idősotthonban is újabb hiányosságokra derült fény

    A Pesti úti idős otthonban mostanáig 306 lakó, 26 dolgozó fertőződött és 45-en haltak meg. A kormányhivatal eddig 19 alkalommal végzett helyszíni járványügyi ellenőrzést az idősotthonban, ellenőrizték a orvosi jelenlétet, intézkedéseket rendeltek el a fertőzés további terjedésének megelőzéséért, gondoskodtak a laboratóriumi vizsgálatok elvégeztetéséről. A legutóbbi célzott ellenőrzés kifejezetten a szakápolási feladatokra terjedt ki, és kiderült, hogy nem csak az orvosi ellátásban, hanem az ápolási-gondozási feladatokban is vannak jelentős hiányosságok. Az intézmény engedélyezett és valós létszámához mérten is kevés az ápolók-gondozók száma, a 109-126 fős elvárt létszám helyett, csak 60 gondozó, ápoló dolgozik. Vagyis nem megfelelő a gondozottak ellátása, amely a járványügyi helyzetben különösen aggasztó, de azon kívül is elfogadhatatlan. Mindezektől függetlenül jelenleg is zajlik az országos tisztifőorvos által elrendelt vizsgálat, amelyet a kormányhivatal a helyszíni ellenőrzések tapasztalataival és begyűjtött dokumentációk révén segít.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.