2020. május 22., péntek 12:50

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - EMMI: Senki sem beszélt üres ágyakról

    Miután Magyarországon a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, és nálunk nem zajlottak olyan tragikus jelentek a kórházakban, mint Európa több országában, a hazai ellenzék dühödt vagdalkozásba kezdett. Ahelyett, hogy támogatták volna a járvány frontvonalában dolgozó orvosokat, ápolókat, tengernyi értelmetlen kérdéssel zaklatták az intézményeket, és az sem számított, hogy a kórházvezetőknek a veszélyhelyzetben inkább a betegek életéért küzdő munkatársaikat kellett segíteniük.
És amikor éppen nem kérdőíveket fogalmaztak vagy kórházvezetőket zaklattak, esetleg a sokadik bizottsági meghallgatást szervezték a valódi segítségnyújtás helyett, akkor nyakatekert, hamis szómagyarázkodásba kezdtek.
Szerencse azonban, hogy a kórházigazgatók döntő többsége pontosan értette a miniszteri utasításokat. Közülük senki sem beszélt üres ágyakról – ahogy a miniszter sem –, tudták, hogy a kapacitásbővítés, az ágyak felszabadítása, felkészítése a koronavírusos betegek fogadására azt jelenti, hogy oda kell vezetni az oxigéncsövet, elő kell készíteni a majdani fuldokló betegeknek az életet jelentő berendezések csatlakozásait.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.