2020. május 22., péntek 14:20

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) -

    A Lánchíd felújítása továbbra is prioritás, de a járvány új helyzetet teremtett

Fürjes Balázs, a kormány stadiontúlárazásokért, valamint Vitézy Dávidért felelős államtitkára úgy látszik, új feladatot kapott: a főpolgármesterrel való levelezésért felelős főbürokrata lett.
Az új funkciója összefügghet azzal, hogy a régit nem látta el. Hiszen Budapest az államtitkártól - akinek névjegykártyája szerint mégiscsak a főváros fejlesztése lenne a dolga - a járvány elleni védekezéshez néhány Twitter-bejegyzésen kívül semmit nem kapott. Asszisztált viszont az államtitkár úr az önkormányzatokat, benne a fővárost érintő elvonásokhoz, az egyeztetések és a párbeszéd teljes hiányához, a kormány által tett ígéretek be nem tartásához. Asszisztált ahhoz is, hogy a kormányhivatal megtiltotta a fővárosi idősotthonokba visszaküldött beteget szűrését, és ahhoz sem volt egy szava sem, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai napig nem kapta meg a kormánytól a fertőzésre vonatkozó, többször kért adatokat. Fürjes államtitkárnak a budapesti járványhelyzetben mutatott hozzáállására illenek a miniszterelnök szavai: ha segíteni nem akar, legalább ne ártson.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.