2020. május 22., péntek 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Budapest DK-s polgármesterei rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt

    A Demokratikus Koalíció polgármesterei eddig is sokat tettek azért, hogy a kerületeikben élők, a munkájukat elvesztők vagy a kórházakból hazaküldött szeretteiket otthon ápoló lakosok élete könnyebbé és kiszámíthatóbbá váljon. Rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be, álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak, és most rendkívüli bérlakás-felújítási programmal segítik azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került a válság miatt.

Szaniszló Sándor a XVIII. kerületben felgyorsítja a bérlakásfelújítási-programot, hogy a felújított lakások nagy részét otthontalanná vált kerületi, kisgyermekes családoknak biztosítsák. Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület egy 500 millió forintos bérlakásépítési- és felújítási programba kezdett. Niedermüller Péter egymilliárd forintot szán az önkormányzati lakások felújítására, a nem önkormányzati tulajdonú lakások, házak felújítására pedig társasházi pályázatokat indított a VII. kerületben. Kiss László a III. kerületben megsokszorozta az önkormányzati bérlakások felújítására korábban szánt forrást és központi támogatás nélkül bérlakásprogramot indított azért, hogy új otthonokat teremtsen. Újbuda önkormányzata Dr. László Imre vezetésével a felújított bérlakásokban lelakhatóvá tette a felújítás költségeit.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.