2020. május 22., péntek 15:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Na, ugye!

        A napi.hu számolt be arról a kutatásról, mely szerint a magyarok négyötöde támogatja azt, hogy a munka nélkül maradt honfitársaink valódi támogatást kapjanak az álláskeresés ideje alatt.
     Bár ilyen kutatás akkor még nem állt rendelkezésre, az MSZP már két hónappal ezelőtt megfogalmazta azt az 5 pontos csomagot, amely a járvány, és a nyomában járó társadalmi és gazdasági válságkezelésre tesz javaslatot. Az emberek megmentése érdekében írt programunk egyik leghangsúlyosabb eleme, a munkahelyek, és a munka nélkül maradt honfitársaink megmentése volt.
     Javasoltuk, hogy mint annyi más szerencsésebb ország vezetése, köztük Szlovákia és Románia, a magyar kormány is támogassa minden munkahely megmaradását a bér 80%-ának kifizetéséig. A kormány azonban lesöpörte a javaslatunkat, helyette félkész ötletekkel, bonyolult eljárással, gyenge intenzitással, elkésett lépéseket hozott. Az következmények elborzasztóak. Ezt a csatát a kormány elvesztette, de a valódi veszteséget az utcára került tömegek fizetik meg.
     Javaslatunk második fontos eleme a munka nélkül maradt honfitársaink átmeneti támogatását szolgálta azzal, hogy az álláskeresési járandóság idejét 3 hónapról 9 hónapra változtatta, összegét minimum nettó 100.000 forintban határozta volna meg.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.