2020. május 22., péntek 16:28

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Az autóforgalom a koronavírus idején jóval mérsékeltebb, ráadásul az évszakra jellemző kedvező időjárási viszonyok különösen előnyösek azoknak, akik mostanában szereztek jogosítványt.

        Szakértőink segítségével összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, hogy friss jogosítvánnyal is biztonságosan, másokra figyelve fedezhessük fel a világot. Többek között arról is olvashatnak, miként kell gondoskodni az abroncsok megfelelő állapotáról, a megfelelő nyomásról és miért fontos a rendszeres ellenőrzés - még akkor is, ha rutinos vezetők vagyunk.
     A jogosítvány megszerzése minden fiatal életében mérföldkő. A legtöbben ilyenkor még nem rendelkeznek saját autóval, de a szabadság ígérete, az autózás varázsa, a világ felfedezésének lehetősége szinte semmihez sem hasonlító érzés.
     A törvényhozók is voltak egykor fiatalok, és talán ezért is gondolták úgy, hogy a járművezető a vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig kezdő vezetőnek számít. A "próbajogosítványt" a hivatalos indokolás szerint azért találták ki, hogy a kevés vezetési gyakorlattal rendelkezőket rábírják a biztonságos és felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megtartására, emellett néhány korlátozás is vonatkozik a kezdőkre, például nem vontathatnak pótkocsit.
     Néhány pontban összeszedtük, hogy mire kell figyelni frissen megszerzett jogosítvánnyal a zsebben, volánnal a kézben. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:https://hta.org.hu/hogyan-vezessunk-friss-jogositvannyal/

     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.