2020. május 23., szombat 11:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 23., szombat (OS) - Gy. Németh Erzsébet: A Főváros a Magyar Művészeti Akadémiához fordul, hogy támogassák a bajba jutott művészeket

    Hónapok óta tart az az állapot, hogy a művészek, zenészek, színészek a kijárási korlátozások miatt munka nélkül maradtak. Hiába oldották fel a korlátozások jelentős részét, koncertek, színházi előadások, opera, operett, balett előadások és az ehhez hasonló rendezvények továbbra sem lesznek. Ezeknek a művészeknek azonnali segítség kell, mert jelenleg kilátás sincs arra, hogy mikor állhatnak újra munkába. Európában ezt a segítséget és anyagi támogatást mindenütt az olyan köztestületek végzik, mint amilyen nálunk a Fidesz által felállított Magyar Művészeti Akadémia. Ehhez képest a tízmilliárdból működő fideszes MMA úgy tesz, mintha nem is lenne járvány, nem is lenne válság, és tudomást sem vesz arról, hogy hány művész került veszélybe.

Éppen ezért humán területekért felelős főpolgármester-helyettesként levélben fordultam a Magyar Művészeti Akadémia vezetéséhez. Eltelt két hónap, és a magyar művészek, zenészek, táncosok, színészek egyetlen forint segítséget nem kaptak egy tízmilliárd forint közpénzből működő, elvileg a művészetet szolgáló közintézménytől. Felmerül a kérdés: mit csinál most a fideszes Magyar Művészeti Akadémia, és ha nem segít, akkor mi szükség van rá? Azt kérem a Magyar Művészeti Akadémia vezetésétől, hogy bizonyítsák: fontos nekik a művészet és támogassák a magyar művészeket!

Gy. Németh Erzsébet
Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.