2020. május 24., vasárnap 19:20

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 24., vasárnap (OS) - Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy május közepén az Európai Bizottság, Vera Jourova elnökhelyettes az értékek és az átláthatóság cseh biztosa aláírásával értesítette az UBIE - Unconditional Basic Incomes Europe – szervezőcsoportját, hogy a Polgári Kezdeményezés keretében benyújtott javaslatunkat elfogadták. Így idén, legkésőbb november közepei dátummal elkezdjük az 1 millió aláírásgyűjtési kampányunkat, annak érdekében, hogy az Európai Bizottság javaslat tevő szerepével összhangban dolgozza ki részleteiben javaslatunkat: Induljon el egész Európában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA).

    A szervezők   – az UBIE 7 fős "Citizens Comittee" csoportjának egyik tagja Langer-Dombrády Évamária, Egyesületünk alapítótagja – arra kérik fel a Bizottságot, hogy olyan javaslatot dolgozzon ki, amely a regionális különbségek csökkentésével megerősíti az Unió területi, gazdasági és szociális összetartó erejét és hívja fel a figyelmet arra is, hogy ez összhangban van az Európai Tanács, a Parlament és a Bizottság 2017-ben elfogadott közös nyilatkozatával.
Javaslatunk szerint a Feltétel Nélküli Alapjövedelemnek (FNA) meg kell felelnie 4 kritériumnak: ’egyetemesnek’, ’személyesnek’, ’feltétel nélkülinek’ és ’elég nagynak’ kell lennie, így megteremtve mindenki számára a létbiztonságot és megerősítve az Unióban a demokratikus közéletet.  

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.