2020. május 25., hétfő 14:02

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Terhelje 98 %-os rendkívüli különadó az osztalékok munka nélküli részét! Orbán Viktor a magyar munkavállalók helyett a tőkét és pénzt védi. Ez derült ki Székely Sándor független országgyűlési képviselő azonnali kérdésére adott miniszterelnöki válaszból.

    A képviselő arra volt kíváncsi, hogy a kormány miért nem vet ki rendkívüli 98 %-os különadót a gazdagok munka nélkül szerzett jövedelmére, az osztalékokra. Miért nem teszi ezt meg akkor, amikor az ország szociális katasztrófától szenved, amikor mára 428 ezer honfitársunk vált munkanélkülivé. Miközben a munkavállalók többsége gyalázatosan van megfizetve, 2-3 munkahelyen, rengeteg túlórával, jó esetben hónapról – hónapra él, addig a tőkések munka nélkül milliárdokat tesznek zsebre. Most kell cselekedni, most kell szolidárisnak lenni, most kell a rendkívüli különadót bevezetni!
Orbán Viktor előtt nem ismeretlen ez a lehetőség, 2010-ben ugyanis a "pofátlan" állami végkielégítésekre hivatkozva szerette volna bevezetni a 98%-os különadót.
Székely Sándor szerint a miniszterelnök most megmutathatná, hogy mekkora legény a gáton, hogy nem csak akkor tud keménykedni, amikor a munkavállalók megaláztatásáról és kizsigereléséről van szó, hanem akkor is kemény legény, amikor olyan jövedelemforrást kell megadóztatni, amihez a tőkések munka nélkül jutnak hozzá.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.