2020. május 25., hétfő 15:32

Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Nyílt levél az Országgyűlés képviselőinek.

    Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr!

A balatoni kikötők túlnyomó többsége ma még köztulajdon. Ne engedje a balatoni kikötők eladását!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) többségi tulajdonosa a magyar állam. A részvénytársaságban a magyar állam képviselője, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tervet készített négy hajókikötő és az összes BAHART vitorláskikötő eladására, hogy legyen pénz a hajózás fejlesztésére. Mivel az MTÜ a részvények többségének tulajdonosa, ezért a közgyűléssel már el is fogadtatta a tervét, a többi tulajdonos, a Balaton parti önkormányzatok tiltakozása ellenére. A terv készítése során a polgármestereknek még csak lehetőséget sem adtak arra, hogy a balatoniak véleményét elmondják.

Milyen fejlesztés az, amit egy nyereséges cég vagyontárgyai nagy részének eladásával kezdenek? Tényleg szükség van erre a pénzre bármiféle fejlesztéshez? Az MTÜ nem vette figyelembe, hogy a magyar kormány (a költségvetés) már több éve határozatban biztosított jelentős összeget a balatoni hajózás fejlesztésére. Kezdjék a munkát ennek a forrásnak a felhasználásával!

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr! Alulírott jó szándékú balatoni és nem balatoni polgárok kérjük, hogy élve képviselő jogaival, ne engedje a balatoni kikötők eladását.

Maradjanak a száz évnél is régebb óta épülő és szépülő balatoni kikötők a köz tulajdonában!

A levél aláírói: https://www.peticiok.com/nyilt_level_a_bahart_kikotinek_megmenteseert

     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.