2020. május 25., hétfő 16:51

A Kúria közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - A Teljes Ülésen – egyelőre virtuálisan – átadták az év bírája és az év tisztviselője emlékérmeket. A 2019. év bírája elismerésben dr. Kónya István elnökhelyettes részesült, az év tisztviselője címet pedig Sáránszki Mihályné és Szmolár Tiborné vehette át.

A Teljes Ülésen elhangzott beszámoló a bírói tanács tevékenységéről, valamint kúriai vezetői pályázatokról. A Kúria bírái online szavazatukkal véleményezték a Polgári Kollégium vezetésére kiírt elnökhelyettesi pályázatot. Böszörményiné dr. Kovács Katalin pályázatát a bírák kiemelkedő többsége támogatta.

A bírói tanácskozáson részt vett dr. Polt Péter legfőbb ügyész és dr. Senyei György az Országos Bírósági Hivatal elnöke is.

Kiadó: Kúria