2020. május 26., kedd 09:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Mesterházy Attila az ukrán parlament delegációjával folytatott egyeztetést

Természetesen a krími és donbaszi helyzet a beszélgetés egyik fő napirendi pontja volt. Az ukrán partnerek tájékoztatást adtak az elnöknek Oroszország legutóbbi ellenséges lépéseiről és általában a biztonsági, politikai és egészségügyi helyzetről a kelet-ukrajnai térségben. Cserniev szerint “Oroszország lehetőséget lát a járványhelyzetben arra, hogy elérje a szankciók megszüntetését. A szankciók életben tartása és a folyamatos politikai nyomás Oroszországon fontos eszköz arra, hogy meggyőzze az orosz vezetést arról, hogy betartsák a minszki egyezményt és, hogy felhagyjanak az agresszióval Kelet-Ukrajnában."
     “Számos alkalommal a NATO Parlamenti Közgyűlés kifejezte szilárd támogatását az ukrán függetlenség és Ukrajna területi integritása mellett, továbbá mindig határozottan elítéltük Oroszország illegális és illegitim agresszióját a kelet-ukrajnai területeken. Ez az álláspontunk azóta sem változott" erősítette meg ma ismét a NATO parlament elnöke.
     Az egyeztetésen részletesen beszéltek a legutóbbi ukrán politikai fejleményekről, a reformfolyamatról és annak eredményeiről.
     Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy “a közgyűlés továbbra is támogatja az átfogó reformfolyamatot Ukrajnában. Hiszen a reformok kulcsfontosságúak ahhoz, hogy Ukrajna elérhesse az euro-atlanti integrációs céljait."

Kiadó: MSZP Országos Központ