2020. május 26., kedd 11:33

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Már folyamatban van a jövő évi költségvetés véleményezése

        A törvényi előírásnak megfelelően az Állami Számvevőszék elvégzi a 2021. központi költségvetésről szóló törvénytervezet véleményezését. Mindemellett az ÁSZ a törvényben előírt tanácsadó tevékenysége keretében elemzésekkel is támogatja az Országgyűlést, valamint a Költségvetési Tanácsot.
     "Helyesen teszi a kormány, hogy már a parlament tavaszi ülésszakán beterjeszti a 2021-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek" – szögezte le a Domokos László, az ÁSZ elnöke a Magyar Nemzet 2020. május 14-i számában megjelent interjúban.
     A 2021-es központi költségvetésről szóló véleményében az Állami Számvevőszék a költségvetési tervezés egy adott állapotáról nyilatkozik majd, amihez értékeli a törvényjavaslat összeállításának szabályszerűségét, a tervezés megalapozottságát, az előirányzatok megalapozottságát és alátámasztottságát, a bevételi előirányzatok teljesíthetőségét, illetve a kiadási előirányzatok elegendőségét, valamint az államadósság-szabály érvényesülését.
     Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjúban rámutatott: "Szakmai javaslataival, felvetéseivel az ÁSZ ahhoz járul hozzá, hogy az Országgyűlés olyan költségvetést fogadhasson el, amely hozzájárul a koronavírus-járvány utáni időszak fellendüléséhez, hozzásegíti a vállalkozásokat és a családokat a krízis utáni újrakezdéshez."

    https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/mar-folyamatban-van-a-jovo-evi-koltsegvetes-velemenyezese

Horváth Bálint, szóvivő

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.