2020. május 26., kedd 12:19

A Magyar Szabadidősport Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Bár a Kihívás Napja 2020-ban sajnos elmarad, nem maradnak mozgás nélkül a szeniorok a hagyományosan május utolsó szerdáján megrendezett Kihívás Napján.

        A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) kifejezetten a világjárvány hatásainak leginkább kitett korosztály számára dolgozta ki a Mozgásélmény szenioroknak Programját, mely a szokásos napi két torna helyett ezen a napon minden órában kínál ingyenes online edzési lehetőséget. Ráadásul két “premier" is lesz az órarendben.
     Magyarországon mintegy kétmillió 65 év feletti ember él, akik nemcsak egészségügyi szempontból veszélyeztetettebbek a világjárvány okozta rendkívüli helyzetben, de a szociális kapcsolatok hiánya, az egyedüllét, a mozgási lehetőségek csökkenése a mentális állapotra is károsan hat. Salga Péter, a szervezet főtitkára elmondta: a MASPORT fontosnak tartja, hogy a szenior korosztály számára a biztonságos mozgás és sportolás lehetőségéhez segítséget nyújtson, ezért indította el április közepén a Mozgásélmény szenioroknak Programot.
     A napi kétszeri tornát kifejezetten ennek a korcsoportnak az igényeire szabták: a tartalmak előállításában szakszerű oktatók nyújtanak segítséget, akik többéves tapasztalattal rendelkeznek a szeniorok edzésben tartásával kapcsolatban.

     Kiadó: Magyar Szabadidősport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.