2020. május 26., kedd 13:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz költségvetése nem az újjáépítés költségvetése

        A Fidesz nem tanult semmit a koronavírus-járványból. A koronavírus-járvány megmutatta, hogy hatalmas lyukak tátonganak a magyar szociális ellátórendszeren, és ez – érdemi beavatkozás nélkül – szociális katasztrófához vezet.
     A járvány rávilágított, hogy nem kezelhető mostohagyermekként a magyar egészségügy, mert csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetéshez, eszközök beszerzéséhez szükséges pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel. Ellenkező esetben elkerülhető halálesetek, maradandó egészségkárosodások következhetnek be, ahogyan arra az elmúlt hetekben több ismertté vált, sajnálatos példa is volt.
     A koronavírus-járvány tapasztalata az is, hogy akinek jól alkalmazható tudása van, diplomával rendelkezik, az sokkal könnyebben őrzi meg munkahelyét, mint akinek nincs, és az is, hogy könnyebben fog elhelyezkedni. Nyilvánvalóvá vált az, hogy nincs fontosabb, mint az alkalmazható tudás – így tehát erre kell épülnie az oktatáspolitikának, ez Magyarország érdeke.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.