2020. május 26., kedd 13:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz költségvetése nem az újjáépítés költségvetése

        Meg kell duplázni azokat a szociális juttatásokat, amelyeket az elmúlt 10 évben egyetlen forinttal sem emelt a Fidesz (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás), valamint nagyobb állami segítséget kell adni a gyermekneveléshez, az otthonápoláshoz. Méltányos, értékálló nyugdíjemelésre van szükség, és a nyugdíjas társadalmon belüli indokolatlan különbségek csökkentésére. El kell indítani az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, egyrészt a minimálnyugdíj radikális megemelésével, másrészt az 53. heti nyugdíj igazságos bevezetésével. Az MSZP azt javasolja, hogy az 53. heti nyugdíjra rendelkezésre álló 77 Mrd forintból a jogosultak azonos összegben részesüljenek, mert így háromból kettő nyugdíjas – a kormány terveihez képest – jobban járna, és plusz pénzbe sem kerülne.
     El kell indítani az otthonok célzott energiahatékonyság-növelő és zöld fejlesztési programját! Az azonnali, túlélést segítő intézkedéseken túl szükség van egy olyan gazdasági újjáépítési programra is, amely nem csak átmeneti támogatást, de hosszú távú értéket is teremt minden magyar ember számára. A jelenlegi technológiai viszonyok mellett a megfelelő átalakításokkal Magyarország lakásállományának energiaigénye 40%-kal csökkenthető, ami jótékony hatást gyakorolna az energiabiztonságra, az energiaimport-kitettségre, a légszennyezettségre, az egészségre.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.