2020. május 26., kedd 14:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Orbánék újabb kelet-európai konfliktust szítanak

        Rendkívül feszült a diplomáciai viszony a magyar és a román kormány között, ezt Szijjáró Péter mai bukaresti vizitje is bizonyítja. Nem előzmények nélküli a feszültség. Orbán Viktor képes bármilyen alkalmat felhasználni, hogy provokálja a szomszédos kormányokat. Legutóbb a romániai érettségikor posztolt Nagy-Magyarországot ábrázoló képet. Ennél sokkal súlyosabb, hogy Bukarest úgy értelmezi: Budapest ki akarja terjeszteni a magyar-román konfliktust Moldovára is.
     Orbán Viktor még saját szavaihoz sem képes hű maradni. Magyarországgal kapcsolatban mindig szuverenitást hangoztat, kisstílű diplomáciai machinációival azonban képes másutt feszültségeket kelteni. A magyar kormánynak nem az erdélyi magyarok pártjainak és egyéb intézményeinek korrumpálásával, vagy moldovai befolyás-szerzéssel kellene foglalkoznia. Szégyen, hogy Orbán egy uniós ország kormányfőjeként, azon mesterkedik, hogyan szíthat újabb és újabb kelet-európai konfliktusokat.

Ara-Kovács Attila, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.