2020. május 26., kedd 15:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz a bankoknak mindent visszaad, miközben mindent elvesz az önkormányzatoktól

    A kormány hazug és képmutató módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva nemcsak idén, hanem jövőre is megfosztja az önkormányzatokat a gépjárműadóból származó bevételeiktől.

Hihetetlenül képmutató a kormány indoklása, hiszen kisemmizi az önkormányzatokat miközben a bankokkal kivételezik, ugyanis nekik 2021-ben már nem kell fizetniük az extra adót, sőt annak egy részét még vissza is fogják kapni.

Hazug a Fidesz indoklása, hiszen már a gazdaság jövő évi fellendüléséről beszél, ugyanakkor mégis ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, amivel veszélybe sodorja a települési feladatok ellátását olyankor, amikor a feladataik egyébként is nagyban bővültek.

Azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek és bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.