2020. május 26., kedd 16:35

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz-KDNP leszavazta a válságkezelő alapjövedelem javaslatunkat - A koronavírus-járvány következtében 330 ezerre nőtt a hazai álláskeresők száma, és további tízezrek kényszerültek fizetés nélküli szabadságra vagy csökkentett fizetésre. A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem javaslata számukra nyújtott volna segítséget, a Fidesz-KDNP képviselői azonban tárgyalni sem voltak hajlandóak a törvényjavaslatot: a parlament Népjóléti bizottságában lesöpörték azt. A Párbeszéd újra benyújtja a javaslatot, hiszen a válságnak még közel sincs vége.

    A kormánypárti képviselők "ez teljesen ellentétes azzal, amit mi a világról gondolunk" megjegyzéssel utasították el a magyarok százezreinek – sok esetben – az életben maradáshoz szükséges segítséget: állásukat vesztett dolgozók, kényszerszabadságra küldött édesanyák vagy éppen kórházból hazaküldött betegeket ápoló családtagok minimális megélhetését.

Álságos és embertelen álláspont ez egy önmagát keresztény-konzervatívként azonosító kormánytól. Ráadásul a válságkezelő alapjövedelem finanszírozása – szakértői számítások szerint 1200 milliárd forint – bőségesen átcsoportosítható lenne a költségvetésben, elég csak a NER-lovagoknak kiszignált, teljesen fölösleges beruházásokra gondolni. Nem kell Belgrád–Budapest vasútvonal! Stop Paks2!
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.