2020. május 26., kedd 17:10

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) -

    Ehhez a lényeges adathoz jutottunk most közelebb a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által nyilvánosságra hozott áprilisi ágykihasználtsági adatokkal. Ez az adat azt mutatja, hogy a kórházak milyen mértékben használták ki a rendelkezésükre álló ágyakat az adott hónapban. A számok alapján azt látjuk, hogy februárhoz képest áprilisra valamivel több, mint a felére esett az ágyak kihasználtsága: az aktív ágyaké 71,7-ről 39,2 százalékra, a krónikus ágyaké 85,5-ről 44,5 százalékra. A rehabilitációs ágyak esetében volt a legdrasztikusabb csökkenés: itt 90 százalék közeléből esett az ágykihasználás 30 százalékra.

Ezek az adatok is azt mutatják, hogy brutális gyorsasággal zajlott a kórházi ágyak kiürítése és februárhoz képest átlagosan 24 466-tal, márciushoz képest 16 329-cel kevesebb ágyon ápoltak beteget áprilisban. Ha azt vesszük, hogy az EMMI kérdésemre megküldött adatai szerint lépcsőzetesen 32 917 ágy került kialakításra koronavírusos betegek fogadására, akkor kijelenthetjük, hogy a most publikált adatok szerint ezek döntő részén korábban betegápolás folyt.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.