2020. május 27., szerda 08:17

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Teljesítette a kitűzött célokat, megszűnhet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

    A visszavásárolt ingatlanok következtében a NET Zrt. ingatlanportfoliója jelentősen csökkent, feladata átalakult, ezért a hatékony állami vagyongazdálkodás szempontjait figyelembe véve időszerűvé vált a társaság működésének felülvizsgálata. Ennek eredményeként a benyújtott törvénytervezet javasolja a NET törvény hatályon kívül helyezését, ezáltal a NET Zrt. megszűnését.

A társaság megmaradt feladatait – mint például a részletvétel és a fennmaradó. mintegy 4600 bérleti szerződés kezelése - a jövőben a tervek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. látná el.

2010 előtt a balliberális kormány cserbenhagyta az embereket, megszüntette az első Orbán-kormány otthonteremtési programját, elvette az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyta az otthonteremtőket, és kockázatos devizahitelbe hajszolta őket, emiatt vesztették el sokan a lakhatásukat biztosító otthonukat.


     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.