2020. május 27., szerda 12:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Hazudott a kormány - Új felhatalmazási törvényre cserélik a régit

    Az Orbán-kormány a hazai és a nemzetközi nyomás hatására azt ígérte, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt. Mára kiderült, hogy ez az egész csak színjáték volt: a Fidesz egy újabb törvényt nyújtott be, amely szerint Orbán Viktor továbbra is gyakorlatilag bármiben eltérhet a törvényektől: korlátozhatja a gyülekezést, az emberek szabad mozgását, szabadságát. Miközben a kormány a beígértnél 3 héttel később, június 20-án vonja vissza az eredeti felhatalmazási törvényt, közben bármikor életbe léptetheti az újat. Ez nem a teljhatalom visszaadása, hanem a teljhatalom további megtartása egy új felhatalmazási törvénnyel.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét az emberek szemébe hazudott, Orbán Viktor valójában továbbra sem hajlandó lemondani a teljhatalmáról. A DK szerint a miniszterelnök láthatóan megrészegült a különleges jogrend biztosította teljhatalomtól, amilyennel ebben az országban soha senki nem rendelkezett még a rendszerváltás óta. Válságkezelés nincs, munkahelyvédelem nincs, elbocsátottaknak járó támogatás nincs, de orbáni teljhatalom, lopás és oligarchamentés továbbra is lesz, hiába hazudta Orbán Viktor, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt.

Arató Gergely,

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a DK Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/2693945220849182
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.