2020. május 27., szerda 12:48

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Napi három gázolás - A parlament Gazdasági bizottsága továbbra is időt húz

Miközben a főváros közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási tervet és intézkedéscsomag kidolgozását kezdte meg, amit Fürjes Balázs is megfontolásra alkalmasnak talált, addig a Parlament Gazdasági bizottsága február óta érdemben még mindig nem tárgyalta Székely Sándor Zebraminimum elnevezésű önálló határozati javaslatát.
Ebben arra szólítja fel a kormányt, hogy több hatályos törvény, rendelet és a KRESZ módosításával egy új, a XXI. századnak megfelelő gyalogátkelőhelyekre vonatkozó szabályozás lépjen életbe. A gyalogos átkelőhelyek szabályozásáról ugyanis egy 1984 (!!) -es törvény rendelkezik, mely természetesen elavult, és egyáltalán nem felel meg a kor követelményeinek.
A helyzet súlyos, hiszen Székely Sándor által kikért közérdekű adatok alapján hazánkban naponta 3 embert ütnek el gyalogos átkelőhelyeken. Ennek egyik oka, hogy a zebrák rossz állapotban vannak, nincsenek jól jelezve, festésük kopott, naponta okoz tragédiát a figyelmetlenség.
Az előkészítő munkát megkönnyítendő a képviselő egy weblapot is elindított http://zebraminimum.hu/ címmel. Az oldal segítségével fel lehet mérni a gyalogátkelőhelyek állapotát, hogy mi a hibájuk, illetve hogy hol hiányzik teljes mértékben. Ehhez az autósok és gyalogosok segítségét kéri, hogy a honlapra felkerülhessen az összes magyarországi zebra.

Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő