2020. május 28., csütörtök 10:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - A dübörgő gazdasági válság közepén 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János veszteséges alapítványának - Így fizetik ki az új felhatalmazási törvény aláírását?

        A Magyar Közlönyben megjelent információk alapján a kormány 5 milliárd forintot ad Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának. A köztársasági elnök alapítványa már korábban is kapott mintegy félmilliárd forint támogatást, a tavalyi évet ennek ellenére tízmilliós veszteséggel sikerült zárnia.
     A Demokratikus Koalíció szerint elég feltűnő, hogy a klíma- és környezetvédelemmel egyébként mit sem törődő kormány a köztársasági elnök alapítványának szórja a milliárdokat. Gyanús, hogy nem annyira a “kék bolygó" fontos számukra, sokkal inkább Áder János szolgálatkészségét és a Fidesz újabb aljas törvényének, az új felhatalmazási törvénynek a gondolkodás nélküli aláírását jutalmazzák ezzel a gesztussal. Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk ezt a képmutatást, és elfogadhatatlannak azt, hogy a gazdasági válság miatt szenvedő magyarok támogatása helyett a köztársasági elnök alapítványába öntenek közpénzmilliárdokat, így hálálva meg a zsarnoki törvények melletti cinkosságot.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.