2020. május 28., csütörtök 11:05

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Nyilatkozat

Magyarország polgárai!

Az Országos Roma Önkormányzat olyan helyzetbe került, amikor minden magyar állampolgárhoz szólnunk kell, hogy értsék az elmúlt néhány nap történéseit, és azok politikai vetületeit!

A Deák téri kettős emberölés kapcsán, szélsőséges nézeteket valló radikális politikai erők, újabb- és újabb támadást intéznek Magyarország minden cigány származású polgára ellen! Nem tudjuk kiknek az érdekeit képviselik ezek az emberek, kik támogatják őket, de a közelmúlt történéseiből következtetni tudunk, hogy egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben. Olvasva a híreket az elkövető származását illetően, amely okot (casus belli-t) teremtett olyan emberek számára, akik valamikor a Jobbik Magyarországért Pártot és Mozgalmat a magyar Parlamentbe juttatták. Végül a parlamenti pártnak terhessé váltak ezek az európaiságot is nélkülöző emberek, akik valószínűleg a" szemet-szemért, fogat-fogért" elvet jobban tudnák képviselni, mint a jelenlegi jogrendet elismerni.
Véleményünk szerint Novák Előd és társai, valamint a pártvezér Toroczkai László hisznek abban, hogy a cigányellenességükkel, a cigányok hátán ők is felküzdhetik magukat a parlamenti képviselők közé, ami már eleve megcsúfolása lenne a parlamenti demokráciának, olyan választókat feltételezve, akik a magyar cigányokat gyűlölik. Reméljük, hogy nem így van. Reméljük, hogy a többség érti ezeknek a provokációknak az okát!

Kiadó: Országos Roma Önkormányzat