2020. május 28., csütörtök 15:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Az önkormányzatok megsarcolásával közvetlenül az embereket bünteti a kormány

    A lakosság által közvetlenül megválasztott polgármesterek és képviselők társadalmi felhatalmazása ugyanakkora, mint Magyarország miniszterelnökének és az országgyűlési képviselőknek, az önkormányzatok forrásainak elvonásával a kormány azonban ellehetetleníti, hogy el tudják látni azokat a feladatokat, melyre az emberek felhatalmazást adtak nekik.

A kormányzat által folytatott hadjárat veszélybe sodorja az önkormányzatok működését, amivel közvetlenül Magyarország polgárait bünteti, jobb- és baloldali szavazókat egyaránt. Mindezt ráadásul úgy, hogy az elmúlt időszak világosan megmutatta, hogy a településvezetők sokszor erejükön felül, ha kell más szervek feladatait is átvállalva nyújtanak segítséget.

A helyi vezetők és képviselők vannak legközelebb az emberekhez, látják hogyan érinti az embereket a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és szociális válság, és ők tudnak közvetlenül segítséget nyújtani. Mindezek ellenére a kormány egy olyan költségvetést nyújtott be, amelyben jövőre egy fillérrel sem költ kevesebbet propagandára, a bankoknak visszaadja az extra adójukat, ugyanakkor az önkormányzatoktól elveszi a gépjárműadóból származó bevételeiket és megemeli a szolidaritási adójukat. Ez nem más, mint a cserbenhagyás költségvetése.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.