2020. május 28., csütörtök 16:08

A Magyar Cserkészszövetség közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - A Magyar Cserkészszövetség programsorozatot indít Trianon 100. évfordulója alkalmából. A megemlékezés első programja az Összetartozásunk Tüze.

    A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésére a magyar cserkészszövetségek szervezésében megvalósuló esemény honlapján nyomon lehet követni a folyamatosan bővülő programhelyszíneket. Magyarország és a Kárpát-medence területein túl Kazahsztántól Honoluluig, Narviktól Rio de Janeiróig, Ausztráliától Japánig lángolnak majd a cserkész tüzek.
Emellett az MCSSZ szervezésében hamarosan egy túrasorozat is kezdetét veszi, a Trianoni Túracélpontok programunk versenyként is felfogható, ami a programév végéig, 2021. június elejéig tart. A következő évben a Kárpát-medence területén 100 népszerű túracélpont bejárását szorgalmazzuk. Hamarosan a program honlapján, Facebook oldalán lehetőség lesz fényképek megosztására, illetve készül egy letölthető füzet, amelyben minden túracélpont megtalálható.
A határon innen és túli magyar cserkészek többek között ezekkel a programokkal emlékeznek történelmünk 100 évvel ezelőtt bekövetkezett, a magyarság XX. századi történelmét meghatározó eseményre. Egyben módot kínálunk arra, hogy e szétszakított helyzetet fókuszba állítva magyarságunkat “tettben és lélekben" meg tudjuk élni, tudásunk mélyüljön.
    
     Kiadó: Magyar Cserkészszövetség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.