2020. május 28., csütörtök 16:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Restart Budapest II. rész - Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké a rakpart -Múlt héten hat részes beszélgetéssorozat indult a főpolgármester állandó részvételével "Restart Budapest" címmel. Ezen a héten szó volt többek között arról, hogy a Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni és arról is, hogy szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsórakpart, amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

    Beszélgetéssorozatot indított Budapest – "Restart Budapest" címmel – a főváros koronavírus járvány utáni újraindulásáról. A sorozat állandó szereplője Karácsony Gergely főpolgármester, aki szakértőkkel beszélgetett a Budapest Városháza Facebook-oldalán, élő streamen keresztül.

A "Restart Budapest" eheti témái között szerepelt például, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film vezetése február óta készül, hogy a meglevő mozikon kívül a város minél több pontján kertmozikat is létrehozzon. A város szabadtéri, zöld felületeinek használata és a közösségi filmnézés élménye júniustól egyidejűleg is lehetségessé válik. A Budapest Kertmozi program részeként sorra nyílnak meg a közösségi kertmozik, hogy a főváros lakói ne csak a közparkokat, hanem ezzel együtt a mozijaikat és a mozizás örömét is minél előbb visszakaphassák.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.