2020. május 29., péntek 11:35

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) -

    Kivitelezési szakaszba léphet a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése

A Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes koordinálta Béke téri projekt I. ütem beruházásnál az Irányító Hatóság döntése alapján a tervezési folyamatokat követően megindulhatnak a munkálatok is. A kivitelezés során túlterhelt hálózatot tehermentesítenek, modern városszemléletnek megfelelően új ingatlanok kapcsolódhatnak csatornahálózatra. A most induló építés környezetkímélő módon, nagyrészt útbontás nélkül zajiik, úgynevezett csősajtolási technológiával.
A fejlesztés során kiépülő új, korszerű főgyűjtő eredményeképpen a szennyvíz és különösen szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a XXI. század műszaki elvárásainak megfelelően a szennyvíztisztító telepekre jut, majd megtisztítva kerül a Dunába. A budapesti és ezen belül a XIII. kerületi lakosok életszínvonala jelentősen emelkedik, a projekt tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt. A projekt várható összköltsége mintegy 3,7 milliárd forint.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.