2020. május 29., péntek 13:00

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) - Magyarázatot várunk Pintér Sándortól a rasszista gyülekezéssel szemben elmaradt rendőri intézkedés miatt

    Tegnap a rendőrség békésen asszisztált ahhoz, hogy egy több száz fős illegális tüntetés résztvevői rasszista szlogeneket skandálva és cigányok ellen indulatokat szítva végigvonulhassanak Budapest utcáin, anélkül, hogy felléptek volna a tüntetők ellen. Pintér Sándornak magyarázatot kell adnia arra, miért maradt el a rendőri fellépés és mi az oka a kettős mércének.

Az elmúlt hetekben a Clark Ádám téren több alkalommal tiltakoztunk az egészségügyi dolgozókkal és a kórházakból hazaküldött krónikus betegekkel szolidaritást vállalva, az óriási erőkkel felvonult rendőrség pedig akár több százezer forintra büntetett fizikailag nem gyülekező, az autójukban dudáló vagy a biciklijükön csengető békés állampolgárokat. Ezzel szemben a tegnapi rasszista tüntetésen nem járt el hasonló szigorral a rendőrség.

Az elmaradt rendőri fellépés és a rendőrség által alkalmazott kettős mérce is mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül. Nem lép fel a rasszista csürhével szemben, de fellép a békés célból és békésen politikai véleményüket kifejező állampolgárokkal szemben.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.