2020. május 30., szombat 10:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Az iskolaőrség nem megoldás  -

    A kormány iskolaőrség felállítását kezdeményezi, az őrség tagjai leszerelt rendőrök, akik tagjai lesznek a tantestületnek is. Az LMP nem ért egyet a kormányzati javaslattal: az iskolai erőszak ügye sokkal komplexebb annál, mint hogy az erőszakszervezeteken keresztül próbálják azt megoldani. Úgy ráadásul, hogy ez és a büntethetőség 12 éves korra történő leszállítása biztosan nem is megoldás.

A pedagógusok biztonsága valóban fontos közérdek, de a kormányzat által bejelentett intézkedésektől az iskola nem válik biztonságosabb hellyé, az elrettentés ideig-óráig képes a megoldások látszatát kelteni, de mindig bebizonyosodik, hogy szociális problémákat rendvédelmi eszközökkel nem lehet kezelni: ez nem világnézeti-ideológiai kérdés, hanem empirikusan bizonyítható, hogy azon intézményeknél, ahol ilyen rendfenntartási eszközöket vezettek be, később visszaállt az intézményi erőszak a korábbi szintre.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.