2020. május 30., szombat 13:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - A válság alatt bevezetett különadó miatt fizethetnek többet a magyarok a benzinért - A kormány azonnal vonja vissza az újabb sarcot!

    Míg Európa országai mindent elkövettek azért, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság hatásait csökkentsék, addig Orbán Viktor nem csak a legkisebb, válságkezelésnek csúfolt csomaggal állt a magyarok elé, ami semmit nem ad a munkájukat frissen elvesztetteknek, a családoknak és a nyugdíjasoknak, nem csak pénzt von el azoktól az önkormányzatoktól, akik sokszor az állam helyett végezték el a védekezési munkálatokat, de még különadókkal is sújtja az országot. Olyan különadókkal, amelyeknek egyenes következménye a brutális áremelkedés, a mindennapi élet egyre drágábbá válása.

Friss adat, hogy a veszélyhelyzet alatt a bevezetett kiskereskedelmi különadó miatt az elmúlt három hétben 47 forinttal drágult a benzin literenkénti ára Magyarországon. Ez az óriási benzinár-drágulás pedig nem csak az autósokat sújtja, de a beszállítókat, az árufuvarozókat, és rajtuk keresztül mindannyiunkat.

A DK szerint felháborító, hogy amíg a kormányközeli oligarchák ezermilliókat nyertek a koronavírus-járvány okozta válságon, addig Orbánék a magyarokon akarják behajtani mindennek az árát. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a kiskereskedőket sújtó különadót, és érdemi válságkezeléssel segítse a magyar dolgozókat, családokat, nyugdíjasokat és vállalkozásokat az ország mielőbbi talpraállítása érdekében!

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.