2020. május 30., szombat 14:50

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Sclerosis Multiplex Világnap: virtuális galéria a gyógyíthatatlan SM betegek támogatásáért

    Május 30-án, az SM Világnapon hozzáférhetővé tette a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány virtuális fotógalériáját. Azokat a fényképeket tették itt közzé, amelyekkel az ország minden tájáról és külföldről is üzentek a magyar SM betegeknek sorstársak, hozzátartozók, barátok, orvosok, ápolók, gyógyszerészek, ismerősök és ismeretlenek. A betegszervezet azért hirdette meg az akciót, mert az elmúlt hónapok járványhelyzete miatt idén nem tudták megszervezni az SM világnapi országos betegtalálkozót.

A sclerosis multiplex az immunrendszer kóros működése miatt az agyat és a gerincvelőt megtámadó neurológiai betegség, általában fiatalkorban jelenik meg. A betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag kevés panasszal együtt élhet a kórral, másokat mozgáskorlátozottság, gyors leépülés fenyeget. A sclerosis multiplexet ma még nem tudják meggyógyítani, a terápiákkal az állapotromlást igyekeznek elkerülni, késleltetni. Idehaza mintegy 8-10 ezer SM beteg él.

További információk és a virtuális galéria elérhetősége:
www.msmba.hu/vilagnap2020
vilagnap@msmba.hu

     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.