2020. május 30., szombat 19:36

A WHO Magyarországi Iroda közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Rendkívül fontos, hogy az egész társadalom támogassa azokat a fiatalokat, akik elutasítják a dohányipar termékeit.  A támogatás jeleként a WHO Magyarországi Irodája, valamint az Emberi Erőforrások Minisztérium Dohányzás Fókuszpontja rajzpályázatot hirdetett az egész országban 11-15 éves gyerekek számára. "Nagy örömmel vettük a hatalmas érdeklődést - nyilatkozta Dr. Ledia Lazeri, a WHO Magyarországi irodájának vezetője. A pályázatok képet adnak arról, hogy mit gondolnak a fiatalok a dohányzásról.Á Pontosan tudják, milyen súlyos következményekkel jár a dohánytermékek fogyasztása, sok alkotásban megjelenik az egyéni felelősség a környezetük iránt és a saját egészségükkel kapcsolatban."

Dr Ledia Lazeri elmondta, hogy már a 11 évesek is pontosan tudják, milyen súlyos következményekkel jár a dohánytermékek fogyasztása, sok alkotásban megjelenik az egyéni felelősség a környezetük iránt és a saját egészségükkel kapcsolatban. "Ezt a tudatosságot kell a fiatalokban erősíteni, hiszen a jövő az ő kezükben van."  A pályázat három nyertese: M. Zsófia, 11 éves (Debrecen), G. Zoé, 14 éves (Sükösd), L. Benedek 15 éves (Győr). HOGYAN CSATLAKOZHAT A DOHÁNYZÁS ELLENI HARCHOZ? A feladat összetett, a tájékoztatásnak, felvilágosításnak a családban kell kezdődnie, majd folytatódik az egészségügyi dolgozók,szakemberek bevonásával, az iskolákban,a fiatalok közösségeiben,a kormány és a helyi önkormányzatok tevékenységeiben és a kultúra színterein. További információk: eurowhohun@who.int
     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda