2020. június 12., péntek 17:29

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2020. június 12., péntek (OS) - Sajtónyilatkozat

Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Roma Önkormányzat, hogy a bíróság megszüntesse a "Mi Hazánk Mozgalom" pártot, amelyhez nemcsak a magyarországi romák támogatottságára számít, de minden olyan emberre is, aki az előítélet bármely formáját elutasítja. Az aláírásgyűjtő-standok a települések központjaiban lesznek felállítva.
Az elmúlt hetek eseményeiből látható, hogy a Toroczkai László vezette párt a roma kártyát húzta elő. Mivel a "Mi Hazánk Mozgalom" párt támogatottsága a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint csupán 1 % körül mozog, ezért farkast kiáltottak egy olyan ügyben, ahol nem is volt, mivel a Deák téri gyilkosságban az elkövető nem roma származású.
Farkas László az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, több mint 50 000 aláírást kívánnak összegyűjteni a nyár folyamán, amelyet a parlament őszi ülésszakán kívánnak benyújtani.
Farkas László elnökhelyettes azt is elmondta a sajtó számára, hogy a büntető-feljelentéseket megtették a "Mi Hazánk Mozgalom" párt vezetői ellen. Emellett levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, és Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz személyes egyeztetés céljából.

Országos Roma Önkormányzat

Kiadó: Országos Roma Önkormányzat