2020. június 15., hétfő 07:02

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. június 15., hétfő (OS) - Ricsétől Hollywoodig... Adolph Zukor Los Angeles-i leszármazottjai együtt emlékeztek meg a ricseiekkel a nagy filmmogul halálának évfordulóján

    44 éve, 1976. június 10-én hunyt el Adolph Zukor. A Magyar Hollywood Tanács szülőhelye, Ricse nagyközség Önkormányzatával együtt emlékezett meg a hétvégén a nagy magyar filmmogul szellemi örökségéről. Zukor hozta létre a ma is működő Paramount Filmstúdiót. Vécsi István polgármester köszöntötte a jelenlevőket, majd Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke méltatta Zukor életművét. Susan Zukor-Farkas, Adolph Zukor Los Angelesben élő rokona magyar nyelvű videóüzenetet küldött a ricsei megemlékezés résztvevőinek, külön kiemelve Jim Zukor, Adolph Zukor 89 éves unokájának személyes jókívánságait is. Susan hangsúlyozta, a Zukor család megtiszteltetésnek veszi, hogy szülőföldjén így őrzik Adolph Zukor emlékét.
A jelenlevők megkoszorúzták Adolph Zukor emléktábláját, majd egy kerekasztal beszélgetésre került a Zukor-i örökség aktualitásairól. Lejátszásra került Káel Csaba filmügyi kormánybiztos videóüzenete, amelyben méltatta Zukor jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésként vette át idén februárban a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor-díját .
A megemlékezésen résztvevők felkeresték Adolph Zukor édesanyjának sírját a helyi zsidó temetőben, valamint Adolph Zukor szülőházát.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.