2020. június 17., szerda 11:12

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2020. június 17., szerda (OS) - Az ügyészség vizsgálata szerint az un. Szeviép ügyben a Szegedi Törvényszék bíráinál – a fegyelmi felelősségen túlmenően – nem merült fel bűncselekmény gyanúját keltő körülmény, illetőleg a közérdekvédelmi ügyészi fellépésnek nincs törvényes alapja.

        Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke idén januárban belső vizsgálatot rendelt el az un. Szeviép ügyben, amely vizsgálat több adminisztratív, igazgatási szabálytalanságot tárt fel. Az OBH elnöke a vizsgálat anyagát annak lezárása után – feljelentés megtétele nélkül, tájékoztatásul – megküldte az ügyészségnek.
     Az ügyészség megvizsgálta a jelentést, és – egyetértve az OBH belső vizsgálatának következtetéseivel – megállapította, hogy a tanácsban részt vett bírák vonatkozásában, illetve az ügyelosztás kapcsán – a fegyelmi felelősségen túlmenően – nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény gyanúját keltette volna fel, továbbá a közérdekvédelmi ügyészi fellépés sem indokolt.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.