2020. június 17., szerda 21:17

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. június 17., szerda (OS) -

És még egy dolog. Megkérdeztem, hogy a Mi Hazánk "Tégy a magyargyűlölet ellen!" címmel meghirdetett eseménye kapcsán milyen rendőri fellépés történt. A rendőrség válasza szerint "az Országos Roma Önkormányzat Budapest VII. kerület, Dohány utcai épülete elé, a Mi Hazánk Mozgalom által szervezett és 2020. május 28-án megtartott gyűléssel összefüggésben" 6 főt állítottak elő, 34 fővel szemben indult szabálysértési eljárás, közülük 2 fővel szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt is folyamatban van szabálysértési eljárás. A gyűlés rendőri biztosításában 189 rendőr vett részt. A Deák téri tüntetést ugyanakkor meg sem említette a rendőrség, ott senki ellen nem indult eljárás, senkit nem büntettek, csak biztosították a helyszínt. Pedig több ezren vettek részt rajta és tudjuk mit skandáltak.

A mai napig nem árulta el a rendőrség, hogy szerintük mi volt az, ami a Deák téren zajlott és miért alkalmaztak kettős mércét a Clark Ádám és a Deák téren megjelentek esetében. Mi tudjuk. És egy dolgot erősít bennünk: hogy nem maradhatunk csendben, mert akik most kormányoznak, totálisan semmibe veszik azokat az értékeket, amik a többségünknek az alapot jelentik: az emberséget, a vélemény szabadságát és a gyűlölet mélységes elítélését.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő