2020. június 19., péntek 15:17

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 19., péntek (OS) - Az Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra vonatkozó speciális jogszabályi rendelkezéseket, amelyek kihirdetésre kerültek a Magyar Közlönyben. Ezek között több, az egészségügyi ellátást érintő változás, az EESZT korábbi szabályozását módosítja.

Így a telemedicinás ellátás az EESZT-ben rögzített ellátási eseményként jelenik meg. A most elfogadott szabályozás a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig van érvényben, azonban felhatalmazó rendelkezés biztosítja a Kormány számára annak lehetőségét, hogy szükség szerint rendeletben szabályozza a telemedicinális ellátások feltételeit.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma