2020. június 20., szombat 08:48

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 20., szombat (OS) - Idén sem könnyíti meg a Kormány a parlagfű-allergiások életét

        Szembe kell nézni a lakosságnak azzal a ténnyel, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban is? Továbbá el kell viselnie, hogy egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások?
A pozitív változás érdekében egyesületünk levélben kérte a kormánytól a parlagfű-allergiások eddiginél hatékonyabb védelmét. Ennek érdekében az Agrárminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez is fordult. Mint azt többször kifogásoltuk, az ellenőrzésekkel megbízott hatóságok maximálisan ellenérdekeltek a parlagfüves területekkel kapcsolatos feladataik végrehajtásában, és munkájuk számonkérése sem valósul meg. A földhivatalok és önkormányzatok által hivatalból felmért területek száma  drámaian alacsony. A Nébih által működtetett Parlagfű Bejelentő Rendszerre továbbított, hiánytalan és fotóval dokumentált lakossági bejelentések zöme nem vezet mentesítéshez, sőt gyakran (jogszabályt sértve) válasz sem érkezik. Az sem derül ki, hogy a növényvédelmi bírság minden esetben kiszabásra kerül-e.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.