2020. június 20., szombat 11:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 20., szombat (OS) - Töröcskei Istvánt, Orbán eddigi kegyeltjét több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az ügyészség!

    Töröcskei Istvánt bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel, és hatmilliárd forintos károkozással gyanúsítja az ügyészség. Azt a Töröcskeit, akinek bankját annak idején az Orbán-kormány többmilliárd forintos állami tőkeemeléssel segítette ki, annak ellenére, hogy a folyamatosan veszteséget termelő banknál annak fennállása alatt mindvégig működési szabálytalanságokat állapítottak meg. Mindez természetesen nem akadályozta meg Orbánékat abban, hogy 2011-ben Töröcskeire bízzák az Államadósság Kezelő Központ vezetését. Arra a Töröcskeire, aki most feleségével együtt előzetes letartóztatásba került.

A Demokratikus Koalíció nevében őszinte megdöbbenésemet fejezem ki, hogy az ügyészségnek több évébe került komolyan venni a Töröcskei ellen annak idején tett feljelentésemet. Nem lennék meglepve, ha a vizsgálat után az is kiderülne, hogy Orbán régi kegyeltje, Töröcskei ügyének a szálai sokkal feljebb vezetnek.

Varju László

a Költségvetési Bizottság elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.