2020. június 20., szombat 15:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 20., szombat (OS) - Pazarló, korszerűtlen beruházások helyett fenntartható, zöld épületenergetikai alapot -

    Nem folytathatjuk ott, ahol a vírus előtt abbahagytuk! Az LMP – Magyarország Zöld Pártja meggyőződése szerint a 2021-es költségvetésnek a zöld fordulatot és újjáépítést kell szolgálnia. Ehhez legelőször a szociális válságot kell megállítani, emelve a létfontosságú szociális juttatásokat és a közszolgálatban állók bérét. Másodsorban zöld fordulat kell, erőforrásaink pazarlásának megállítása és válságálló, zöld munkahelyek teremtése. Harmadsorban pedig a helyi önkormányzatok kifosztásának megállítására, a lokális gazdaságok védelmére és fejlesztésére van szükség.

A kormány által benyújtott 2021-es költségvetési tervezet a pazarlás és a jövő felélésének költségvetése. A koronavírus járvány okozta gazdasági válság megmutatja, hogy a magyar gazdaság kitettsége és az erőforrásokkal történő gazdálkodás mai állapota nem teszi válságellenállóvá Magyarországot. A következő év költségvetésének világos üzenetet kell adnia, hogy Magyarország képes tanulni és változtatni. Ezzel szemben a beterjesztett költségvetés továbbra is a jövő feléléséé, mert jövőorientált, zöld fejlődés helyett káros és megalomán építkezésekre pazarolja közös erőforrásainkat, továbbra sem tesz meg mindent, hogy a rendelkezésünkre álló energiával felelősen gazdálkodhassunk. Így ezek a tervek továbbra sem a klímavédelmünket, sem a klímaadaptációinkat nem szolgálják.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.