2020. június 20., szombat 15:12

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 20., szombat (OS) - Pazarló, korszerűtlen beruházások helyett fenntartható, zöld épületenergetikai alapot -

    Ezért az LMP 123 módosító javaslatot adott be a költségvetéshez, ami több, mint 2500 milliárd forintnyi átrendezést tartalmaz.

780 milliárd forint értékben létrejönne egy Zöld Gazdaságfejlesztési és Klímavédelmi Alap, ami finanszírozná többek között a zöld munkahelyek tízezreit teremtő széleskörű épületenergetikai felújítási programot, a villamos- és távhőrendszer fejlesztését a megújuló energiák szélesebb alkalmazása érdekében, az energetikai innovációt, a klímaalkalmazkodási feladatokat, a leromlott vízi-közművek felújításának megkezdését, a környezeti kármentesítést, vagy az erdővédelmi programot, az örökerdők területének növelését az erdőgazdaságok finanszírozásának átalakításával.

A klímaváltozás megfékezéséhez az energiafelhasználásunk mértékét is jelentősen csökkentenünk kell. Az Orbán- kormány egyik legnagyobb bűne, hogy 2010-ben megígért épületszigetelési programból nem lett semmi, pedig így lehetne a legtöbb energiát megtakarítani.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.