2020. június 24., szerda 14:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - A főpolgármester köszönetet mondott a budapestieknek a koronavírus elleni védekezésért - Összefogásra szólította fel a Közgyűlés tagjait Karácsony Gergely a Budapest-adóval szembe

    A veszélyhelyzet óta először ülésezett a Fővárosi Közgyűlés, ahol Karácsony Gergely főpolgármester expozéjában köszöntötte a képviselőket, foglalta össze az elmúlt hónapok eseményeit és jelölte ki a Budapest újraindításához szükséges lépéseket.
Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzet óta először ülésező Fővárosi Közgyűlés elején elmondott expozéjában beszámolt arról, hogy mekkora vesztességgel járt a járványhelyzet a főváros számára: a BKK várható vesztesége 20-30 milliárd forint, a főváros cégeinek veszteségei (fürdők, FKF) szintén több milliárdra rúgnak, az elmaradó iparűzési adóbevételek mértékével csak ezután szembesülünk.
A bevétel kiesés ellenére a kormány nemhogy támogatni akarja az önkormányzatokat, mint a világ többi országában, hanem újabb és újabb elvonásokat hajt végre. Nemcsak az igazságtalan plusz adókkal hátráltatja a főváros talpra állását és újraindítását, hanem a járványhelyzetben is akadályozta a védekezést. Karácsony Gergely elmondta, hogy semmilyen párbeszéd nem zajlott a kormány és a főváros között, holott a városvezetés többször is kezdeményezte ezt.
(...)
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.